Posts

Showing posts from 2020

Makanan Sedap di Kuantan Part 1

Image
Assalamualaikum.. Saya nak share tempat-tempat makan yang best di Kuantan yang saya pernah pergi...Jom layan pic ๐Ÿ˜Š will be updated from time to time... 1. Restoren Cahaya Kembar Ni restoren feveret makanan panas. Western pon ade sikit, tapi xpernah try. Utk makanan panas, pilihan saya. Harga berpatutan. Sedap.Tempat selesa.. Balik kerja malam je selalu singgah kalo lapar sangat... Yang saya suka beli- nasi goreng kampung, tomyam, kailan ikan masin, kerabu Maggie..menu samaje selalu..huhu 2. White & Black Cabin  Best port nak lepak malam2. Western, mknn panas,roti nan semua ada. Feveret tempat lepak nk makan... Sedap. Harga ade yang pricey sikit but rasa sedapje. Tengok makanan ape lah..hehe..Variety pilihan..Saya ni biasanya akan order benda samaje..hehhe..sesekali je try benda baru..yelah takut tak ngam ngan selera..hikhik Sizzling pon ade ni special...namanya t

I'm Back, in 2020

Image
Assalamualaikum... Rasa dah lama tak menulis..Dah 3 tahun lebih..Sejak saya berpindah ke Kuantan kerja di sini tahun 2018...masa cepat berlalu...insyaAllah lepasni nak share pengalaman tinggal di Kuantan, makanan menarikker..hehhe..sekarang just nak kongsi gambar...jommm cuci mata tengok gambar sat. hee Ini semua gambar Taman Gelora, Kuantan  Tempat saya selalu joging..redup,luas, biasanya tempat ni ramai orang. Ada senamrobik,ada taichi, ada gelanggang tenis..meriah tempatni..dekat tepi pantai ..macam2 aktiviti dibuat di sini.. Oklah sampai sini dahulu ..akan bersambung lagi...chaos...๐Ÿ˜Š